Je bekijkt nu 3 fouten die je maakt bij het online daten en hoe je ze kunt voorkomen

3 fouten die je maakt bij het online daten en hoe je ze kunt voorkomen

Laten we eerlijk zijn, een van de belangrijkste manieren waarop we elkaar tegenwoordig ‘ontmoeten’, is van achter onze eigen schermen. Soms betekent dit door middel van dating apps of datingsites die speciaal zijn ontworpen voor dating, en soms – het betekent dat iemand in die Instagram DM’s glijdt omdat je meest recente foto bijzonder vleiend was.

Of het nu een klant is die mij om hulp vraagt voor hun online dating profiel, of gewoon mijn persoonlijke observaties als ik mezelf veeg, ik kan het niet helpen, maar ik kan het niet helpen, maar merk een aantal kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken in de kwaliteit (of kwantiteit) van de mensen die je aantrekt. Hier zijn drie dingen die me regelmatig opvallen en die gemakkelijk te verhelpen zijn:

Je belangrijkste foto is niet je beste foto

Ik wilde beginnen met een punt over je bio (als je er al een hebt), maar het feit is dat online dating – net als ‘gewone’ dating – sterk afhankelijk is van het visuele aspect. Hoe je er uitziet en jezelf presenteert is absoluut van belang. Ik weet dat het taboe is om te zeggen, maar we beoordelen mensen echt binnen 3 seconden na het zien van hen.

Dit betekent dat je primaire foto letterlijk de katalysator is van mensen die door de rest van je foto’s scrollen, of zelfs naar je bio kijken. Als je hun interesse niet opvangt, verlies je ze onmiddellijk.

Niet doen:

 • Een groepsfoto als profielfoto instellen. (Wie ben jij?)
 • Iemand van het andere geslacht op de foto zetten (Is dat je broer? Zuster? Neef? Ex?)
 • Een foto van grote afstand gebruiken waar je erg klein op lijkt. (Die zonsondergang is geweldig, maar ik kan je gezicht niet goed zien).

Wel doen:

 • Lachen! Dating is al moeilijk genoeg, we moeten allemaal zo toegankelijk mogelijk zijn.
 • Snijd de foto bij om je gezicht in te lijsten als een soort van headshot.
 • Gebruik niet te veel bewerkingen of een miljoen filters. Als de eerste indruk die je geeft is dat je je uiterlijk moet veranderen, dan begin je ver achter de curve aan te lopen.

Je profieltekst schrikt eerder mensen af dan dat het mensen aantrekt

Dat wil zeggen, als je zelfs al een bio hebt. Ik kan je niet zeggen hoeveel vrouwen ik tegenkom (ik neem aan dat dit ook geldt voor mannen) die geen enkele profieltekst hebben. Ik begrijp dat je misschien denkt dat je alleen op basis van je uiterlijk kunt slagen, maar sta me toe dat ik je een beetje realiteitszin geef: Er zijn veel knappe mensen daarbuiten. In feite geloof ik dat een van de redenen waarom daten tegenwoordig zo’n nachtmerrie is voor mensen, is dat we zoveel aandacht besteden aan uiterlijk en imago dat we alleen maar aannemen dat dat alles is wat we nodig hebben. Wat gaat u onderscheiden?

Niet doen:

 • Praat over wat je niet wilt. Als uw bio leest als een lijst van bijwerkingen van een medicatie commerciële, zullen mensen nooit naar het deel waar ze iets over u leren.
 • Vermeld exen of bagage uit het verleden (we hebben het allemaal en het is niets om je voor te schamen, maar je bio is bedoeld om nieuwe mensen aan te trekken).
 • Geen profieltekst schrijven!

Wel doen:

 • Noem leuke dingen over je persoonlijkheid die je uniek maken.
 • Vermeld wat u zoekt in een partner. Help mannen en vrouwen zichzelf te zien in uw beschrijving.
 • Laat het klinken alsof je echt een relatie wilt hebben. Mensen willen gewild zijn!

Niet daadwerkelijk met iemand praten

Een van de grootste klachten die ik hoor over online dating is dat het gewoon een eindeloze hoeveelheid swipen of matchen is zonder met iemand te praten. En als je dan toch begint te berichten over en weer – er is heel zelden een moment waarop je in het echte leven bij elkaar komt.

Ik begrijp dat niet iedereen op zoek is naar een relatie, of tot op heden…. maar waarom ben je dan op een dating website of app?

Ik zou iedereen aanmoedigen om meer onderscheidend te zijn over wie ze eigenlijk liken, want als je matchen met iemand die je niet echt geïnteresseerd was in het praten met (en dus nooit doen), alles wat het doet is het verlagen van de gemiddelde vreugde van het hele online dating concept en trekt mensen uit het omdat “het nooit echt uit te werken toch”.