Je bekijkt nu Het terugbrengen van deze 5 dating gewoontes zou iedere relatie verbeteren

Het terugbrengen van deze 5 dating gewoontes zou iedere relatie verbeteren

Wat is er tegenwoordig eigenlijk ‘daten’? Ik denk dat een deel van de reden dat iedereen zo verward is over relaties is omdat niets wat we doen nog een structuur of een doel lijkt te hebben. Vroeger was er een proces om te daten en mensen wisten wat ze konden verwachten, voor het grootste deel.

Nu, zelfs als je erin slaagt om iemand op Tinder te matchen, heb je geluk als ze je daadwerkelijk een berichtje sturen. En omdat slechts 1 op de 30 berichten wordt beantwoord, hebben ze geluk als je ze beantwoordt!

Maar soms geef je wel antwoord. En dan vragen ze je om te ‘chillen’ of ‘wat te drinken’ en je weet niet eens wat dat betekent, dus na een paar dagen van het versturen van berichten, bloedt de match langzaam dood. Maar genoeg over de problemen, wat zijn de oplossingen?

Vrouwen daadwerkelijk meenemen op echte dates

De basis van het concept is dat we eigenlijk genoeg moeite doen om te symboliseren dat dit eigenlijk een zinvolle relatie is. Ik begrijp dat veel mannen graag vluchtige dates willen omdat ze goedkoper zijn en het een soort ‘proefrit’ is.

Persoonlijk, in het tijdperk van informatie en technologie, zou ik graag denken dat je genoeg over iemand zou kunnen leren door middel van communicatie om te weten te komen of je hem of haar daadwerkelijk op een serieuze datum wilt meenemen of niet.

Als je het eenmaal weet, is het belangrijk om te onthouden dat je niveau van inspanning aangeeft dat je interesse hebt. Als je de tijd neemt om een datum te plannen (hint: gebruik haar interesses als inspiratiebron), dan zet je jezelf af en laat je haar ook zien dat je haar tijd respecteert en waardeert.

Geef de persoon waarmee je op date bent, alle aandacht

Dat betekent, geen telefoons. Tenzij je in afwachting bent van een noodbericht of e-mail. Iemand zal het begrijpen als je een belangrijk telefoontje verwacht, maar informeer hen in ieder geval van tevoren. En als je dat niet bent, dan moeten ze absoluut je prioriteit zijn. We zijn altijd zo gefocust op het scherm voor ons dat we de persoon voor ons lijken te vergeten.

Niets stuurt de boodschap dat je iemands tijd niet op prijs stelt, zoals het gebruik ervan om je eigen persoonlijke meldingen te controleren.

De kleine gebaren zijn het belangrijkst

Iedereen kan je meenemen naar een duur diner. Iedereen kan bloemen naar je werk sturen. Iedereen kan een leuk cadeau voor je kopen voor een vakantie of verjaardag. Maar niet iedereen zal de kleine dingen doen.

De kleine dingen zijn het belangrijkst omdat er geen datum op de kalender of een speciale gelegenheid voor nodig is om ze te doen. Misschien heb je een speeltje gezien dat hem of haar zal herinneren aan een jeugdfilm. Misschien kwam je een kaars tegen die hun favoriete geur is, of een snoepje waarvan je weet dat ze ervan houden.

Deze kleine dingen laten de persoon zien dat je echt en oprecht geïnteresseerd bent in wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Het toont aan dat uw dating strategie is niet een cookie-cutter template aanpak voor iedereen die je ontmoet. Het is uniek voor hen, zoals het zou moeten zijn.

Geef je verwachtingen en grenzen duidelijk aan

Het levensbloed van een sterke relatie is sterke communicatie. Of het nu gaat om frustraties over hoe iemand zich gedraagt, seksuele voorkeuren (dat is een grote), verwachtingen voor bepaald gedrag, of wat dan ook – het is absoluut noodzakelijk dat we het vermogen ontwikkelen om open en eerlijk te zijn met onze partner.

Authenticiteit en transparantie staan vanaf het begin centraal. Ik denk dat veel mensen rondlopen in de verwachting dat relaties zonder enige moeite een hongerige dory en alle zon en regenbogen zullen zijn. Dan, wanneer er een conflict of een meningsverschil is, de “het is niet de bedoeling dat het niet zo is, het is de bedoeling dat het gemakkelijk is” mentaliteit begint te werken, en ze lopen weg.

Communicatie stelt ons in staat om te leren en te groeien (zowel als individu als als koppel). We zijn voortdurend aan het veranderen en evolueren, en dat zijn onze relaties ook. Het idee dat een relatie geen werk nodig heeft, is in wezen dat u verwacht dat de heer of mevrouw Right in een vrij klein pakketje verschijnt dat direct in uw leven past zonder enige aanpassingen en voor altijd zo blijft.

Klinkt gek? Ja, precies.

Begrijp dat je nooit recht hebt op iemands lichaam, tijd of aandacht.

In geen enkel stadium van de relatie, zelfs niet als je getrouwd bent, heb je recht op iets van een ander mens. Maar omdat we het hier over daten hebben, houden we dit in de context van de ‘verkering’ fase van een relatie.

Dating gaat over twee wederzijds geïnteresseerde mensen die ervoor kiezen om tijd met elkaar door te brengen op een manier die zowel individueel als als als één geheel voor hen werkt. Dit betekent dat elke persoon vrijwillig kiest hoeveel van zijn of haar tijd, aandacht en zelf hij of zij aan de ander geeft. En ze zijn allemaal gescheiden.

Het is niet omdat iemand veel tijd met je doorbrengt dat je het recht hebt om met hem of haar naar bed te gaan, tenzij hij of zij dat wil. En het feit dat iemand met je slaapt, betekent niet dat hij noodzakelijkerwijs meer tijd met je wil doorbrengen (dit gaat terug naar het communiceren van verwachtingen). Inzicht in dit zal helpen om te leiden tot een dating cultuur waar waardigheid, integriteit en respect weer voorop staan.