Je bekijkt nu De enige vraag die je jezelf moet stellen na een date

De enige vraag die je jezelf moet stellen na een date

Dating, onder andere, is in de loop der jaren exponentieel ingewikkeld geworden. Begrijpelijkerwijs, want het leven in het algemeen is ingewikkelder geworden.

In plaats van liefdesbrieven en uitstapjes naar het diner voor milkshakes als je belangrijkste communicatiemiddel, hebben we Instagram DM’s, Facebook-boodschapper, sms’jes, tweets, WhatsApp, dating apps, en dergelijke….

Eenvoudiger communicatie betekent ook een gemakkelijkere LACK van communicatie. We kunnen gemakkelijk genegeerd en gehosted worden, net zo snel als dat er contact met ons kan worden opgenomen.

Hoewel dit slechts het topje van de ijsberg is waar ik wat betreft dateringscomplicaties van af zou kunnen glijden, is (en zal) één ding altijd consistent blijven, ongeacht de generatie:

Een relatie is gewoon twee mensen die graag tijd met elkaar doorbrengen op een platonische en intieme manier. Daar, dat is het dan. Mijn stroom van bewustzijn brak net alles wat we allemaal moeten weten over wat een relatie is. Laten we de overcomplicaties die we allemaal al kennen overslaan: Elkaar moeten ondersteunen in moeilijke tijden. Om met elkaars familie om te gaan. Dezelfde waarden en visie voor de toekomst delen. Er zijn veel bewegende delen als het gaat om een gezonde, functionele relatie die niet over het hoofd gezien mag worden. Maar elk stuk volgt – vooral in het begin – de richtlijnen die ik hierboven heb genoemd. Twee mensen die het leuk vinden om op een platonische en intieme manier tijd met elkaar door te brengen. Daarom, als je iemand leert kennen, is er maar één vraag die je jezelf aan het eind van elke date of tijd die je samen doorbrengt moet stellen:

Heb ik genoeg van mijn tijd met deze persoon genoten om haar weer te zien? Dat is alles.

Maak je niet langer zorgen over de regels die ze wel of niet volgden. Stop met je zorgen te maken over de kleine dingen die je je in 5 jaar tijd nooit meer zou herinneren. Stop met zoeken naar redenen dat de relatie niet zal werken. Het komt erop neer dat als je thuiskomt van het einde van een lange dag op het werk, een glas wijn inschenkt en in de bank zinkt voor een paar tv-shows, je absoluut de persoon die naast je op de bank zit, moet vereren. Het kan zijn dat ze zich niet aan alle regels houden. Ze kunnen een beetje begeleiding nodig hebben bij de communicatie. Zij kunnen (zullen) u soms (zeker) frustreren. Dat is het leven. Dat is de realiteit. Dat is de onvolmaaktheid van het menselijk ras en hoe we met elkaar omgaan. Er is geen ontkomen aan.

De mooie eenvoud van het stellen van deze vraag aan het eind van elke date, is na het beantwoorden van ‘ja’ genoeg keren achter elkaar – je zult onvermijdelijk in een relatie komen te staan met iemand waarvan je weet dat je die leuk genoeg vindt om te blijven zien. Als het antwoord nee is, dan zul je geen spijt hebben. Als je dit te eenvoudig vindt, denk er dan aan dat we misschien, heel misschien….eenvoud terugbrengen is precies wat we nodig hebben.