Je bekijkt nu 5 redenen waarom mannen succesvol zijn op werk maar niet in relaties

5 redenen waarom mannen succesvol zijn op werk maar niet in relaties

Waarom denk je dat zo veel traditioneel succesvolle mannen hebben gefaald relaties of problemen met vrouwen?

Mannen, biologisch gezien, zijn geprogrammeerd om jagers en leveranciers te zijn. Onze eigenwaarde (ten onrechte) berust vaak op wat we maken, wat we hebben, de waarde die we brengen.

Dit zet veel mannen op het pad van het najagen van externe validatie en prestaties. Een goede baan, een groot huis, wat het ook is.

En dan wordt hij op een dag wakker en vraagt zich af waarom hij “alles heeft” maar nog steeds ellendig is. Zijn relatie kan uit elkaar vallen, of misschien kan hij er om te beginnen geen vinden/beginnen/onderhouden.

Of, misschien, het ergste van alles – hij weet niet eens wie hij is, dus hoe kan het mogelijk zijn dat hij zelfs maar weet of hij een relatie wil in de eerste plaats?

Hier zijn vijf redenen waarom zoveel mannen slagen op het werk, maar falen in relaties:

Ze werken niet aan zichzelf

Echt het bepalen van uw doel. Uw passies. Uw pad. Wat je zou doen, zelfs als je niet betaald zou worden.

Er is niets krachtiger dan het nemen van een volledig ongefilterde en ongecensureerde inventarisatie van je leven om te bepalen welke richting je opgaat en in welke richting je moet gaan.

Heb je jezelf ter verantwoording geroepen? Heb je geconfronteerd met je innerlijke demonen en een diepe duik genomen om erachter te komen hoe ze te verslaan? Ben je brutaal eerlijk tegen jezelf geweest over wat je ervan weerhield om met absolute macht in de wereld te verschijnen?

Heb je echt nagedacht over je pad en bepaald of je het gekozen hebt omdat het je elke dag vreugde en vervulling brengt, of gewoon omdat je dacht dat het was wat je “verondersteld werd te doen”?

Al deze vragen, en meer, beginnen ons naar binnen te leiden en helpen te bepalen wat werkelijk onze ziel in vuur en vlam zet.

Ze sluiten zich af voor emoties en kwetsbaarheid

Onze samenleving is berucht om het ontmoedigen van mannen om emotie of kwetsbaarheid te tonen. Dit voorkomt op zijn beurt dat mannen zich diepgaand met vrouwen verbinden, waardoor deze relaties uiteenvallen.

Niemand pleit ervoor dat mannen (of wie dan ook) bij elke Hallmark commercial in een plasje tranen uiteenvallen, maar het is een fundamenteel onderdeel van het volledig gevormd zijn van een mens om ons emotie te laten zien en tot uitdrukking te laten komen.

Het maakt niet uit hoe sterk, of cool, of succesvol, of succesvol, of gehard iemand is – we hebben nog steeds allemaal wensen, behoeften, verlangens, angsten …. een volledig scala van de menselijke ervaring.

Het kan nuttig zijn in de bestuurskamer of tijdens de onderhandelingen, maar het duwt mensen weg in je persoonlijke leven.

We bouwen geen vriendschappen op met andere mannen.

Er zijn de afgelopen jaren diverse artikelen verschenen waarin wordt gewezen op een van de grootste bedreigingen voor mannen, namelijk de eenzaamheid – niet alleen van vrouwen. Een gebrek aan mannelijke vriendschappen verhindert ons om ons met anderen te verbinden op een manier die we eenvoudigweg niet kunnen verwachten van de vrouw in ons leven.

Het is oneerlijk en onrealistisch om van onze vriendin/vrouw te verwachten dat ze alles voor ons is en vice versa. Mannelijke vriendschappen stellen ons in staat om ons op een fundamenteel niveau tot anderen te verhouden en uitdagingen te delen die zij zullen begrijpen en waarmee zij zich zullen inleven. We kunnen zonder schaamte (hopelijk) steun zoeken voor kwesties zonder ons te schamen.

De afname van mannelijke vriendschappen heeft extra gewicht en stress toegevoegd aan onze intieme relaties. We dragen onze stress van het werk naar huis en leggen hem bij de deur van de slaapkamer. Mannen moeten weer een band en een open relatie met elkaar opbouwen. Het is gemakkelijk om groepen vrouwen te vinden die elkaar steunen en ondersteunen, en ze zijn er allemaal beter aan toe.

We vullen de leegte met de verkeerde dingen

Wat blijft er over als we geen sterke intieme relaties of vriendschappen kunnen opbouwen? Dingen. Dingen zijn er. Meer werk. Meer geld. Auto’s. Horloges. Huizen. Pakken. Dingen die een reeds verrijkt leven zouden moeten verrijken dus. Het glazuur op de taart. De decoraties op de kerstboom.

Maar wanneer deze materiële dingen worden verwacht om de kloof van echte verbinding en emotionele vervulling te vullen, is er gewoon nooit genoeg. En de cyclus herhaalt zich.

We zijn gewoon niet gelukkig in ons eentje.

Niet iedereen wil een relatie hebben. Niet iedereen wil trouwen. Niet iedereen wil kinderen krijgen. We zijn allemaal vrij om onze eigen keuzes te maken en onze eigen beslissingen te nemen over hoe we ons leven leiden.

Ik kan je niet vertellen met hoeveel klanten ik gedurende een langere periode heb gewerkt met wie ik begon te willen een relatie te vinden, en hoe verder we daarna kwamen, ze begonnen te voelen dat ze er niet echt klaar voor waren. Waarom? Zie punt 1. Het vullen van de kloof in ons leven met materiële zaken is niet de enige ondergang, soms proberen we die met een ander persoon te vullen.

Relaties brengen geluk. Ze brengen gezelschap. Ze brengen vreugde. Liefde. Een teamgenoot in het leven. Maar ze kunnen een deel van de persoon niet compleet maken.

Een man die zijn eigen zelfvertrouwen en eigenwaarde niet zozeer heeft ontwikkeld dat hij gelukkig is dat hij vrijgezel te zijn, zal zijn onzekerheden en bagage in een relatie brengen en verwachten dat zijn partner ze zal oplossen. Het is niet haar taak, noch haar verantwoordelijkheid om je heel te maken – het is de jouwe. Alleen als je echt diep in wie je nu bent duikt en bepaalt wie je wilt zijn, kun je je op die reis van zelfcreatie en empowerment zetten. Dit vergt moed, en risico’s, en emotionele vastberadenheid om de waarheid onder ogen te zien, wat die ook moge zijn. Maar het komt erop neer dat als je ’s nachts niet in bed kunt liggen en gelukkig bent met de persoon die je bent, je nooit gelukkig zult zijn met wat (of je) je hebt.